صفحه اصلی
درباره ما
آرشیو اخبار
تماس با ما
معرفی خدمات
درخواست حمل بار
نمایندگی ها
آگهی ها
مقررات حمل بار
اخبار
تماس با ما
انتخاب زبان

به گزارش روابط عمومی شرکت راه آهن حمل و نقل، صبح روز یکشنبه مورخ ۰۵/۱۲/۱۴۰۳ در سومین روز از سومین نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا، پنل حمل­ و ­نقل، ترانزیت و لجستیک با سخنرانی آقای صدیقی مدیرعامل شرکت راه آهن حمل و نقل و با حضور فعالان بخش خصوصی و دولتی، کارشناسان و علاقه مندان داخلی و خارجی برگزار شد.

دکتر صدیقی ضمن معرفی شرکت راه آهن حمل و نقل به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های صاحب نام داخل کشور به واسطه دارا بودن ۲۷۰۰ دستگاه انواع واگن باری و داشتن۱۰درصد سهم حمل ریلی در کشور فعالیت و صاحب برند معروف RWT در بین کشورهای خارجی به ویژه منطقه CIS گفتند: مشکلات و چالش های زیادی در سطح ملی، بین المللی وضعیت ریلی کشور وجود دارد که منجر به عدم رونق کریدور شمال-جنوب شده است که با توجه به کمبود زمان از بیان چالش ها عبور کرده و صرفا راهکارهای پیشنهادی رفع این چالش ها را بیان می کنم. 

ایشان با اشاره به عوامل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری و زیرساختی دخیل در این موضوع گفتند: مهمترین عامل در سطح بین المللی دیپلماسی است. امروزه ما شاهد آن هستیم که هرگاه تعاملات سیاسی کشورهای حاضر در این کریدور دستخوش تغییر شده بلافاصله در حجم تبادلات محمولات تجاری تاثیر مستقیم گذاشته است.

ایشان موضوع بعدی را تحریم های اقتصادی عنوان کرده و گفتند: هرچه به تعداد تحریم کشورهای واقع در این کریدور اضافه شود تاثیر مستقیم در تبادلات فرامرزی داشته و موجب کاهش حجم معامله محمولات از راهگذر بین المللی خواهد داشت. دلیل این موضوع این است که صاحبان کالا و تجار کشورها همواره بدنبال دستیابی به راه های تجارت در محیط های امن تجاری هستند و به تبع از محیط های دارای ریسک بالا دوری می کنند.

مدیرعامل شرکت راه آهن حمل و نقل با مهم دانستن عزم کشورها در استفاده از کریدورهای بین المللی گفتند: آنچه باعث ضمانت رونق بخشی کریدور شمال-جنوب است سرمایه گذاری مشترک کشورهای حاضر در آن می باشد. یکی از این سرمایه گذاری ها می تواند در بخش لجستیک و در نقاط مرزی مانند اینچه برون و سرخس باشد و ما به عنوان یک شرکت خصوصی حاضر به این مشارکت هستیم.

دکتر صدیقی مسئله بعدی را پایبندی کشورها به تعهدات فی مابین اعلام کرده و گفتند: از آنجا که پروتکل های اجرایی برگرفته از توافق های کلان سیاسی و اقتصادی کشورها می باشد لذا کشورهای حاضر نباید با نگاه کوتاه مدت و مقطعی، تنها به قصد افزایش منافع خود با اعمال تغییرات تعرفه ای، فنی و ...، منافع سایرین و استفاده بلندمدت از این کریدور را در معرض خطر قرار دهند.

ایشان یکی از راه های برون رفت از وضعیت موجود که همزمان باعث فعال شدن سایر شاخه های کریدور شمال – جنوب است را استفاده از روش های ترکیبی حمل و نقلی و تغییر مد های حمل کالا دانسته و گفتند: باید از شیوه هایی استفاده کنیم که علاوه بر انتقال کالا از/ به ریل – جاده، باعث افزایش هزینه ها در تخلیه و بارگیری و زمانبر شدن زمان سیر محمولات از مبدا به مقصد نشود و من به جد معتقد هستم که حمل و نقل چندوجهی در کنار هاب های لجستیکی قدرتمند با بهره مندی از امکانات مکانیزه تخلیه و بارگیری برگرفته از تکنولوژی های روز دنیا، سبب افزایش حجم تبادلات ترانزیتی از کریدورهای ریلی عبوری از ایران می شود.

دکتر صدیقی در پایان با توجه به کمبود وقت گفتند: مباحث استانداردسازی، فناوری های نوین، پلتفرم ها و مارکت پلیس ها برای افزایش اطلاعات فی مابین نهادهای هماهنگ کننده و فعالان اقتصادی دو کشور از جمله موارد مهم دیگری هستند که در رونق بخشی ترانزیت کالا از ایران تاثیر دارند.

۱۴۰۳/۱۲/۲۷ ساعت ۱۲:۰۴ تعداد بازدید ۸۷